Meest Populair
CategorieŽn
Omroepen
A-Z
Uitzending Gemist » De Nationale Wetenschapsquiz, het Voorspel » De Nationale Wetenschapsquiz, het Voorspel (29 november 2009)
Om videos te kijken op AllesGemist.nl heb je Microsoft SilverLight nodig.

Deze video kan ook geopend worden in een pop-up scherm. Zorg dat je pop-up blocker is uitgeschakeld en klik op de onderstaande link.
Bekijk video in pop-up.
  • Zeer slecht
  • Slecht
  • Matig
  • Goed
  • Zeer goed
0 stemmen
Aantal keren bekeken: 1161


De Nationale Wetenschapsquiz, het Voorspel (29-11-09) | VPRO

In De Nationale Wetenschapsquiz, het voorspel, wordt de kijker aan de hand van de thema's waarneming, biologie, exact en logica klaargestoomd voor de grote finale van 27 december. Ook maakt u kennis met de wetenschappers en kandidaten uit de wereld van de kunsten die in de finale met elkaar zullen strijden. Het thema is waarneming. Experts Frans Verstraten, Rob van Lier en Kobus Kuipers zullen antwoord geven op vragen als Wat is een optische illusie? Kun je echt onzichtbaar worden? en Wat gebeurt er in het brein als uw ogen u bedriegen? U maakt kennis met finalekandidaten Marten Scheffer en Voebe de Gruyter. Marten Scheffer is wiskundig bioloog en houdt zich bezig met kantelpunten in complexe systemen. Hoe wordt een helder meer ineens troebel en hoe ontstaat een beurskrach? Voebe de Gruyter is beeldend kunstenaar en staat bekend om de semi-wetenschappelijke achtergrond van haar werk. Kun je gedachten en herinneringen opslaan en overbrengen? Presentatie: Lottie Hellingman, Rob Hattum.

Bron: UitzendingGemist.nl

Link:

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten Delen met vrienden
Reacties
Er zijn nog geen reacties op deze video.
Log eerst in om te reageren. Klik hier om in te loggen.