Meest Populair
CategorieŽn
Omroepen
A-Z
Uitzending Gemist » De Partisanen, een Frysk eerbetoon aan Leonard Cohen » De Partisanen, een Frysk eerbetoon aan Leonard Cohen (1 januari 2009)
Om videos te kijken op AllesGemist.nl heb je Microsoft SilverLight nodig.

Deze video kan ook geopend worden in een pop-up scherm. Zorg dat je pop-up blocker is uitgeschakeld en klik op de onderstaande link.
Bekijk video in pop-up.
  • Zeer slecht
  • Slecht
  • Matig
  • Goed
  • Zeer goed
0 stemmen
Aantal keren bekeken: 2693


De Partisanen, een Frysk eerbetoon aan Leonard Cohen (01-01-09) | OMROP FRYSLAN

Registratie van twaalf Friese artiesten die een eerbetoon brengen aan Leonard Cohen. De oude Canadees, die nog dit najaar door Europa toerde, is al door velen gecoverd, maar de wijze waarop dit programma tot stand is gekomen, is wel heel bijzonder. In een live-setting op een oude boerderij, namen de artiesten ieder een liedje op, met verschillende muzikanten in een wisselende samenstelling. De Partisanen. Zo werd het project gedoopt. Samen met arrangeur en muzikaalleider Peter van der Zwaag is uitgebreid gezocht naar de beste manier om het project muzikaal vorm te geven. Artiesten werden benaderd en getypecast. Dat de grand old man van de Friese folkmuziek Roel Slofstra de aangewezen man was om Suzanne te zingen, de moeder van alle Cohen-songs, was snel besloten. Nynke Laverman bleek al jarenlang onder de indruk te zijn van Jeff Buckley's Hallelujah, een meesterlijke cover. Gurbe Douwstra had alle lp's uit de beginjaren nog op zolder liggen en kreeg dus een liedje van Cohens eerste album toegewezen: the stranger song. Zo kregen De Partisanen geleidelijk vorm. Intussen hadden de makers gekozen voor opnames in een live-setting op een ongepolijste locatie. Het oog viel op een prachtige oude boerderij in het gehucht Boer, nabij Franeker. Een echte partizanensfeer, die uiting gaf aan het idee dat een groep mensen met beperkte middelen zich een weg baant naar een verheven doel.

Bron: UitzendingGemist.nl

Link:

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten Delen met vrienden
Reacties
Er zijn nog geen reacties op deze video.
Log eerst in om te reageren. Klik hier om in te loggen.