Meest Populair
CategorieŽn
Omroepen
A-Z
Uitzending Gemist » Geschiedenis van het Boeddhisme in Nederland (1) » Geschiedenis van het Boeddhisme in Nederland, aflevering 3 (13 januari 2008)
Om videos te kijken op AllesGemist.nl heb je Microsoft SilverLight nodig.

Deze video kan ook geopend worden in een pop-up scherm. Zorg dat je pop-up blocker is uitgeschakeld en klik op de onderstaande link.
Bekijk video in pop-up.
  • Zeer slecht
  • Slecht
  • Matig
  • Goed
  • Zeer goed
0 stemmen
Aantal keren bekeken: 771


Geschiedenis van het Boeddhisme in Nederland, aflevering 3 (13-01-08) | BOS

3-delige religieus programma. Afl.3. Deze aflevering staat in het teken van de werkelijke erkenning van de boeddhistische beweging in Nederland, uitmondend in de oprichting van de BOS. Dit gaat gepaard met een nog steeds toenemende belangstelling voor allerlei vormen van Tibetaans boeddhisme. Paula de Wijs, Jean-Paul Kool en Margot Kool richtten het Maitreya Instituut op, waar lezingen en cursussen over meditatie en andere aspecten van de boeddhistische filosofie worden georganiseerd. Ook worden er boeddhistische rituelen uitgevoerd zoals die van de dierenbevrijding en stoepa vullen. In 1995 krijgt Jotika Hermsen als eerste Nederlandse vrouw een prijs van de VN voor haar verdiensten voor het boeddhisme. Babeth VanLoo, programmadirectrice van de BOS, laat ons door haar kunst en visie daarop het actuele boeddhisme ervaren. Jean Karel Hylkema geeft een dieper inzicht in het wezen van het boeddhisme en de betekenis die deze kan hebben voor de Nederlandse samenleving. De belangstelling voor boeddhisme in Nederland blijft groeien, zoals blijkt uit de grote opkomst bij het Volkenkundemuseum in Leiden, waar boeddhistische nonnen uit Tibet een indrukwekkend zandmandala ritueel uitvoeren. Regie: Joop van Wijk.

Bron: UitzendingGemist.nl

Link:

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten Delen met vrienden
Reacties
Er zijn nog geen reacties op deze video.
Log eerst in om te reageren. Klik hier om in te loggen.