Meest Populair
CategorieŰn
Omroepen
A-Z
Uitzending Gemist » Kerkdienst vanuit... » Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Hardenberg-Baalder (6 december 2009)
Om videos te kijken op AllesGemist.nl heb je Microsoft SilverLight nodig.

Deze video kan ook geopend worden in een pop-up scherm. Zorg dat je pop-up blocker is uitgeschakeld en klik op de onderstaande link.
Bekijk video in pop-up.
  • Zeer slecht
  • Slecht
  • Matig
  • Goed
  • Zeer goed
0 stemmen
Aantal keren bekeken: 3994


Kerkdienst Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Hardenberg-Baalder (06-12-09) | ZvK

'Hij is ten tonele gevoerd als revolutionair, maar ook als pacifist. Hij is beschreven als iemand die de schijnwerpers zocht, maar ook als iemand die het allemaal overkwam.' Ds. Adrian Verbree laat in zijn preek zien wie Jezus nu eigenlijk wßs en Ýs. 'Er is amper iemand te noemen over wie zoveel beelden in omloop zijn als over Jezus,' vertelt Verbree. 'De een noemt hem mens, de ander Zoon van God. Ook kun je vandaag de dag over Hem horen spreken als over die bijzonder sympathieke man die het allemaal zo goed met ons voorheeft, die zo diepgaand in ons is ge´nteresseerd. Wat we ook zeggen, het zal langs de meetlat van de Bijbel moeten worden gelegd.' Dat doet Verbree dan ook in een preek met als tekst Johannes 3 vers 36: 'Wie in de Zoon gelooft heeft eeuwig leven, wie de Zoon niet wil gehoorzamen zal dat leven niet kennen; integendeel, Gods toorn blijft op hem rusten.' Welke Jezus komt uit die toets naar voren? Liturgie: Welkom. Votum en zegengroet. Zingen Psalm 84: 1, 2. Gebed. Zingen Psalm 146: 1, 3, 7, 8. Lezen Openbaring 22: 12-21. Solozang Fred Sollie Gereformeerd Kerkboek 78: 1-4. Lezen: Johannes 3: 36. Preek. Zingen Psalm 2: 3, 4. Gedicht Marina Veurink. Gebed. Collecte. Slotzang Gereformeerd Kerkboek 76: 1, 2. Zegen.

Bron: UitzendingGemist.nl

Link:

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten Delen met vrienden
Reacties
Er zijn nog geen reacties op deze video.
Log eerst in om te reageren. Klik hier om in te loggen.