Meest Populair
CategorieŽn
Omroepen
A-Z
Uitzending Gemist » NOS 60 jaar herdenking politionele acties » NOS 60 jaar herdenking politionele acties (7 September 2009)
Om videos te kijken op AllesGemist.nl heb je Microsoft SilverLight nodig.

Deze video kan ook geopend worden in een pop-up scherm. Zorg dat je pop-up blocker is uitgeschakeld en klik op de onderstaande link.
Bekijk video in pop-up.
  • Zeer slecht
  • Slecht
  • Matig
  • Goed
  • Zeer goed
0 stemmen
Aantal keren bekeken: 769


NOS 60 jaar herdenking politionele acties (07-09-09) | NOS

Verslag van de jaarlijkse herdenking in Roermond bij het Nationaal IndiŽ-monument. Op maandag 7 september komen 20.000 veteranen en belangstellenden samen voor de jaarlijkse herdenking in Roermond. In interviews, reportages en studiogesprekken wordt stilgestaan bij het onbegrip dat veel terugkerende militairen in Nederland ondervonden en de beschuldigingen van buitensporig geweld. De ervaringen van de IndiŽ-veteranen die deelnamen aan politionele acties tussen 1946 en 1949 staan centraal. In Roermond worden de Nederlandse militaire missies herdacht die tussen 1945 en 1962 in de toenmalige overzeese gebiedsdelen Nederlands-IndiŽ en Nieuw-Guinea plaatsvonden. Op 7 september ontmoeten de veteranen elkaar en kijken terug op wat voor velen de meest ingrijpende tijd van hun leven is geweest. Presentatie: Joost Karhof.

Bron: UitzendingGemist.nl

Link:

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten Delen met vrienden
Reacties
Er zijn nog geen reacties op deze video.
Log eerst in om te reageren. Klik hier om in te loggen.