Meest Populair
CategorieŽn
Omroepen
A-Z
Uitzending Gemist » NOS samenvatting 65 jaar Bevrijding Auschwitz » NOS samenvatting 65 jaar Bevrijding Auschwitz (27 januari 2010)
Om videos te kijken op AllesGemist.nl heb je Microsoft SilverLight nodig.

Deze video kan ook geopend worden in een pop-up scherm. Zorg dat je pop-up blocker is uitgeschakeld en klik op de onderstaande link.
Bekijk video in pop-up.
  • Zeer slecht
  • Slecht
  • Matig
  • Goed
  • Zeer goed
0 stemmen
Aantal keren bekeken: 834


NOS samenvatting 65 jaar Bevrijding Auschwitz (27-01-10) | NOS

Samenvatting, verzorgd door NOS Projecten, van de plechtigheden rondom de herdenking van de bevrijding van het vernietigings- en concentratiekamp Auschwitz-Birkenau. In dit vernietigings- en concentratiekamp bij de Poolse stad Auschwitz kwamen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog zo?n 1,1 miljoen mensen om het leven, het kamp werd op 27 januari 1945 door het Russische leger bevrijd. De herdenking van de bevrijding staat symbool voor de bevrijding van alle concentratiekampen en 27 januari is in 2005 uitgeroepen tot internationale 'Holocaust Memorial Day'. Met fragmenten uit voordrachten en toespraken door overlevenden, premier Tusk van Polen en premier Netanyahu van IsraŽl alsmede fragmenten van de ceremonie bij het officiŽle monument. Reportage over de herdenking in Nederland waarbij de namen worden voorgelezen van 102.000 Nederlandse joden die in het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau omkwamen en een portret van de 82-jarige Ernst Verduin die Auschwitz overleefde. GeÔllustreerd met archiefmateriaal en gepresenteerd door Joost Karhof.

Bron: UitzendingGemist.nl

Link:

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten Delen met vrienden
Reacties
Er zijn nog geen reacties op deze video.
Log eerst in om te reageren. Klik hier om in te loggen.