Meest Populair
CategorieŽn
Omroepen
A-Z
Uitzending Gemist » Themaweek: Wij zijn de baas: In de ring voor democratie » Themaweek: Wij zijn de baas: In de ring voor democratie (7 October 2007)
Om videos te kijken op AllesGemist.nl heb je Microsoft SilverLight nodig.

Deze video kan ook geopend worden in een pop-up scherm. Zorg dat je pop-up blocker is uitgeschakeld en klik op de onderstaande link.
Bekijk video in pop-up.
  • Zeer slecht
  • Slecht
  • Matig
  • Goed
  • Zeer goed
0 stemmen
Aantal keren bekeken: 569


Themaweek: Wij zijn de baas: In de ring voor democratie (07-10-07) | BOS

Gesprekken met vier mensen uit verschillende disciplines over wat democratie voor hen persoonlijk betekent. -Rapper Raymzter gelooft niet meer in het uitbrengen van zijn stem in het stemhokje maar gebruikt zijn fysieke stem om in zijn raps commentaar te geven op wat hij om zich heen ziet gebeuren. -Actrice Johanna ter Steege ziet het werken aan een film met een filmploeg als een democratisch proces en hoopt dat ze met het neerzetten van een personage bij het publiek een gevoel kan overbrengen dat hen aanzet tot nadenken. -Ecoloog Matthijs Schouten ziet in de boeddhistische notie van de onderlinge afhankelijkheid niet alleen het belang voor de relatie tussen mensen en de natuur maar ook tussen mensen onderling, een goede balans tussen de belangen van het individu en de belangen van de samenleving als geheel. -Cultuurhistoricus Thomas von der Dunk gelooft niet in de democratie als exportartikel met als belangrijkste voorbeeld Irak. De democratie wordt daar niet gezien als een goede inrichting van de samenleving maar als cultuurimperialisme, want het wordt opgelegd door supermacht Amerika. Presentatie: Lucia Rijker.

Bron: UitzendingGemist.nl

Link:

Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten Delen met vrienden
Reacties
Er zijn nog geen reacties op deze video.
Log eerst in om te reageren. Klik hier om in te loggen.